Bread Club 8
Kada pričamo o Bread Clubu — lancu sourdough zanatskih pekarnica koji je postao prepoznatljiv zagrebački brend, pomislimo na kruhove od prirodnog kvasca, prhke slatke proizvode poput kroasana, cookieja, cruffina punih domaćih krema i pekmeza, maštovite sendviče, fine kave, čajeve, matcha latte, ali i sezonske delikatese poput buhtli s pekmezom od šljiva. Bread Club omiljeno je i brunch mjesto, a poslovnice imaju po raznim zagrebačkim kvartovima. Nedavno su otvorili dva sasvim nova prostora.
Bread Club 8 novootvorena je osma poslovnica projekta Bread Club. Baš kao i sedma po redu, u Ilici 203, i ova je u Frankopanskoj već na prvi pogled potpuno drugačija od ostalih. Radi se o multifunkcionalnom prostoru od tri zone koji spaja proizvodnju kruha i pripremu hrane s modernim dizajnom, pružajući tako suvremeno iskustvo koje je puno više od same kupovine kruha. Već iz izloga na uglu Fankopanske i Ilice vidite užurbani radni prostor pred kojim gotovo uvijek stoji red kupaca. Ovdje možete kupiti kruh, ali i naručiti kavu ili doručak koji potom možete konzumirati u idućoj, malo mirnijoj zoni — prostoru chic niskog sjedenja. Neutralni bež tonovi u kombinaciji s tamnim akcentima, drvom i upečatljivim komadima poput kino-stolaca čine ovu prostoriju ugodnom i modernom te stvaraju internacionalni, suvremeni vibe. Centralni komad sljedeće zone visoki je community table. U ovoj neobičnoj prostoriji s dizajnerskim akcentima možete bez problema u miru i raditi.
Uz Bread Club klasike ovdje nude i kul jela kao što su sir i vrhnje, kruh i putar, kimchi toast, humus tost s pečenom paprikom… Bread Club 8 odmah je po otvaranju postao jedna od zagrebačkih omiljenih adresa, što i ne čudi s obzirom na originalni koncept.
Upon its opening, it didn’t take long for Bread Club 8 to become one of Zagreb's favourite spots, which comes as no surprise considering the original concept of this bread shop.