Luta

Zajednica sa sportskom DNA i sjajnom kavom


Ime Luta dolazi od riječi „lutati“ i odražava „temeljno ljudsko stanje radoznalosti“, kako kažu vlasnici. Luta je projekt trojice sportskih entuzijasta, strastvenih putnika, inicijalno zamišljen kao mjesto okupljanja oko kulture biciklizma i trčanja, u kojem su najzad spojili svoje strasti prema sportu, zajednici, dizajnu i vrhunskoj kavi. Smješten je znakovito na uglu ulice – fora za kvartovski cafe, u blizini vibrantne Martićeve ulice, u dijelu grada koji je postao pravi gastro-kvart.

Radi se o ležernom konceptu izgrađenom oko specialty kave i dobrih zalogaja, koji osim toga organizira i zbivanja poput radionica o biciklizmu ili trčanju ili praćenja Tour de Francea i drugih sportskih događanja iz kategorije izdržljivosti. Minimalistički dizajn interijera u jarkim bojama također je djelo glavnog trojca, a osim pića i hrane, u prodaji je i sportska oprema poput sjedala za bicikl i odjeće, oprema za pravljenje kave te boce za vodu, šalice ili bedževi.

U ponudi su kave roastera Friedhats iz Nizozemske, La Cabra iz Danske, Kava Family iz Splita, među kojima je izvrsna voćna Etiopija s lijepom kiselinom te krasni El Salvador, pozitivno čudna, teško opisiva funky karaktera i žitnih aroma, koji se izvrsno slaže s mlijekom. Osim espressa dostupna je i filter kava Orea, a za one koji vole plant-based alternative, u ponudi je i zobeno mlijeko.

Uz kavu u meniju je i izbor hrvatskih i stranih piva, zatim niz kvalitetnih čajeva i infuzija, zanimljiv alternativni program cola i drugih gaziranih sokova te prirodni voćni sokovi. Od zalogaja, u ponudi su dva kolača, jedan suhi i hrskavi, Pretzl cookie, te sjajni tart od kruške.

Ul. Radoslava Lopašića 14, 10000, Zagreb
#VisitZagreb
#VisitZagreb
#DeliciousZagreb
#DeliciousZagreb