Vinarija Korak
Najveća vinarska zvijezda plešivičkog kraja po ocjeni hrvatskih vinara
40-ak minuta vožnje od središta Zagreba prema jugozapadu ulazite u Plešivicu, vinsku regiju kojoj se lokalno tepa "Hrvatska Champagne". Među njima se posebno ističe vinarija Korak, u čijim podrumima ima rizlinga, portugizca, sauvignona, chardonnaya, crnog pinota i syraha. Njihova su vina višestruko nagrađivana u Hrvatskoj i inozemstvu.
Vinariju vodi glava obitelji Velimir i sin Josip, dok drugi sin Bernard radi kao kuhar i vodi obiteljski restoran nakon usavršavanja kod Ane Roš i Massima Botture. Restoran Korak je vjerojatno jedini organski slow food restoran u ovom dijelu Hrvatske, zbog čega je dobio nagradu Gault&Millau Young Chefs 2021.
Na njihovom imanju gosti mogu uživati u degustacijskim jelovnicima od 8 ili 5 slijedova birajući 3 opcije sljubljivanja vina: najbolje berbe i arhivska vina iz njihovog podruma, domaća plešivička vina ili berbe koje možete kupiti na degustaciji.