U restoranu ManO2 održana je treći po redu Michelin Masterclass
U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i ove je godine za zagrebačke chefove održan odličan Masterclass koji je u restoranu ManO2 održao austrijski chef Alain Weissgerber, vlasnik dvije Michelinove zvjezdice.
U zagrebačkom restoranu ManO2 , u suradnji s Michelinovim vodičem održana je odlična Masterclass radionica. Masterclass je vodio poznati austrijski chef Alain Weissgerber – vlasnik dvije Michelinove zvjezdice u restoranu Taubenkobel u Gradišću. Na radionici je sudjelovalo desetak chefova iz ponajboljih zagrebačkih restorana – uz domaćina, chefa Hrvoja Kroflina, pozivu Michelina i Turističke zajednice grada Zagreba odazvali su se i Vesna Miletić iz restorana Tač, Ana Grgić Tomić, chefica Esplanadine kuhinje, Stipan Iličić iz restorana Balon i brojni drugi, svjesni toga da ih ovakve prilike i iskustva dodatno obogaćuju i daju im nove ideje za slasne kreacije.
"Znam da su vaši dani puni obaveza, da ste jako zauzeti i da vam nije lako na toliko vremena napustiti vaše kuhinje i restorane, i zato sam vam posebno zahvalna što ste se odazvali pozivu i došli na ovaj Masterclass. Želim da danas svi zajedno uživamo u trenutku“, poručila je okupljenim chefovima Eleonore Perrin , međunarodna projekt menadžerica Michelinova vodiča.
Posebno ponosna na ovaj odličan projekt, koji se održava već treću godinu zaredom, je i Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.
„U ime Turističke zajednice grada Zagreba moram reći da sam stvarno ponosna što već treću godinu zaredom radimo Masterclass radionicu s renomiranim, svjetski prepoznatim gastronomskim Michelinovim vodičem. Hvala Michelinovu vodiču što je prije tri godine odlučio da baš u Zagrebu pokrene Masterclass radionicu koja se prvi put dogodila izvan Francuske, u nekoj drugoj zemlji, u nekom drugom gradu. Zagreb je bio prvi grad koji je takvo što pokrenuo, a nakon nas su i drugi gradovi, druge destinacije, preuzele ovaj način upoznavanja i druženja s kolegama, razmjenjivanja ideja i znanja, koje posebno uključuje vaše povezivanje. Važno je stvarati prijateljstvo među vama, ali i razmjenu znanja među vama i vaša nova iskustva.
Nakon prvog Masterclassa u Dubravkinu putu, i drugog u Noelu, drago mi je da smo ove godine u restoranu ManO2 te se na tome posebno zahvaljujem našem domaćinu Hrvoju Kroflinu. Vjerujem da ćete ovaj dan iskoristiti najbolje što možete, da ćete razmijeniti znanja i ideje. Zahvaljujem chefu Alainu Weissgerberu, koji je na poseban način povezan s Hrvatskom, koji jako dobro poznaje regiju oko Opatije i Lovrana, a vidim da dobro razumije i hrvatski jezik. Meni je posebno drago da je renomirani chef poput njega, vlasnik dvije Michelinove zvjezdice, odlučio danas biti s nama i voditi današnju radionicu“, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.
„Izuzetno smo ponosni i zahvalni što je upravo naš restoran izabran za održavanje ovakve značajne Masterclass radionice koja je od velikog značaja za Zagreb, ovdašnje restorane i gastronomiju. Drago mi je da je Turistička zajednica prepoznala da našem gradu treba ovakav koncept, koji nam može pomoći da napravimo jedan skok u razini kvalitete ponude. Ove se godine na Masterclass odazvalo puno više kolega nego prošle godine, i nadam se da će ih se sljedeće godine odazvati još i više. Svima nama to je zajednički cilj, da kroz gostovanja ovakvih chefova, uz pozitivan pristup, svi postanemo još bolji“, poručio je chef i suvlasnik restorana ManO2 Hrvoje Kroflin, koji se pokazao kao izvrstan domaćin svojim dragim kolegama. Prije nego što su svi krenuli u kuhinju gdje se odvijao Masterclass chefa Weissbergera, svoj mini Masterclass , odnosno odlično predstavljanje, imali su dobavljači restorana ManO2 pa smo tako kušali izvrsne proizvode od raznih vrsta rajčica, ukiseljene tikvice s mentom i ostale proizvode koje je donio osnivač brenda Tomato Whisperer Marko Gržin, a kušali smo i razno bilje koje chef Kroflin koristi u kuhinji restorana ManO2.
Gost iz Austrije obožava Hrvatsku, a posebno našu gastronomiju
„Posebno mi je drago što sam danas ovdje s vama u Zagrebu i želim zahvaliti i Michelinu i Turističkoj zajednici grada Zagreba na pozivu. Već godinama imam posebnu vezu s Hrvatskom – prije 20 godina kupio sam s obitelji kuću u Lovranu i redovito odlazimo tamo, i već planiram sutra iskoristiti vrijeme i otići tamo s obitelji. Uvijek kad smo u Lovranu, gdje smo upoznali dosta lokalaca znam da ćemo izvrsno jesti i piti. Ono što mi se posebno kao kuharu sviđa u Hrvatskoj je da imate jako kvalitetne namirnice, i što su toliko raznolike. Cijenim i načine na koje ih pripremate. Imate jednostavan, iskren način pripremanja jela, namirnica je u središtu pozornosti. I sam se trudim kuhati na taj način. Imate izvrsnu ribu, meso i povrće – sve je vrhunske kvalitete i jako ukusno. Imate i izvrsne kuhare i zato se danas jako veselim podijeliti ovo iskustvo s vama“, rekao je pak chef Alain Weissgerber, koji je za Masterclass pripremio neke klasike, jednostavna jela, ali na moderan način. Također, pohvalio je restoran ManO2, njegovu sjajnu kuhinju i organizaciju.