Dubravkin put

Otmjena kuhinju na savršenoj lokaciji

Par minuta sjeverno od Ilice, kroz Dežmanov prolaz, na rubu šume Tuškanac, pronaći ćete Dubravkin put, moderan fine dining restoran i wine bar koji je ime dobio po stazi koja vodi od restorana sve do Cmroka.

Omiljen zbog svoje zelene, tihe i ugodne terase te prostranog i intimnog interijera s pogledom na okolnu prirodu, Dubravkin put nudi suvremenu vrhunsku kuhinju uz zanimljivu i opsežnu vinsku kartu koju je sastavio Tihomir Purišić, njihov sommelier i voditelj.

Michelinov vodič ih preporučuje uz "neke od najboljih kuhinja koje ćete pronaći u Zagrebu, s kreativnim interpretacijama mediteranskih jela i klasičnih internacionalnih jela.", dok im Gault&Millau daje tri kuharske kape.

Usluga je elegantna i divna, s toplom dobrodošlicom maitre d'-a.

Dubravkin put može primiti 60 ljudi unutra, te još 40 na terasi. Tu je i privatna dvorana za 20 osoba, za posebne prigode i poslovne večere koje zahtijevaju privatnost.

Što se poslužuje

Chef Tibor Valinčić jelovnik dijeli na klasični i sezonski a la carte koji pokriva većinu sezonskih jela. Mnogo je jela na biljnoj bazi, u skladu s aktualnim prehrambenim trendovima, a raznolikost korištenih sastojaka zaista je impresivna.

Svako je jelo kompetentno prezentirano i s ugodnom pauzom između sljedova. Kuhinja je savršeno orkestrirana, s obzirom na kompleksnost jela. Okusi su uravnoteženi i uživat ćete u svakom zalogaju.

Prema riječima gostiju, slastice Roberta Bašića vrhunac su njihove večere, zbog nadahnutog vizuala i zanimljivih okusa koji se spajaju u svim njegovim slasticama.

Dubravkin put svojim gostima pruža vrijednost za novac na najvišoj razini kreativne kuhinje.

Što su kušali naši kuhari

Počeli smo s domaćim grisinima, finim i hrskavim, posluženim s komadićem maslaca.

Naše prvo jelo bili su tempura cvjetovi tikvica punjeni tartarom od cikle i bosiljkom. Jelo je bilo lijepo izbalansirano, izvrsne teksture, otvara se zadovoljavajućim hrskanjem praćenim biljnim, gotovo slatkastim mirisima.

Sljedeći je bio odrezak jadranske tune, uvaljan u sezam i savršeno ružičast i sočan iznutra. Sezam je nadopunio jelo, a da ih nije nadjačao. Krema od kukuruznog kruha poslužena uz melodiju upotpunila je nježne arome jela.

Posjet Dubravkinom putu zaključili smo zanimljivim izborom hrvatskih sireva od mladih i blagih do zrelih i jakih.

Večera je zaključena luksuznim desertom Louis XV, koji je bio dekadentan poput francuskog kralja po kojem je dobio ime. Sastoji se od dacquoisea od badema koji su slojevi pečenog meringuea od badema punjenog kremom od maslaca na podlozi od hrskavog lješnjaka žlicom od foie gras i sladoleda od vanilije i listića od 23-karatnog jestivog zlata.

Uz obrok smo popili bocu rizlinga Amelie & Charles Sparr i malo negazirane vode.

Bez pića, naš obrok je došao do 60 eura po osobi

Od ponedjeljka do subote od 12:00 do 00:00 Nedjeljom zatvoreno
Dubravkin put 2, Zagreb
Od ponedjeljka do subote od 12:00 do 00:00 Nedjeljom zatvoreno
014834975
#DeliciousZagreb
#DeliciousZagreb
#VisitZagreb
#VisitZagreb