Matsu

Maštoviti kvartovski azijski fusion bistro s kozmopolitskim štihom

Smješten u modernoj novoj zgradi na Sv. Duhu, Matsu već na prvi pogled ostavlja dojam azijskog bistroa. Naoko minimalistički interijer zapravo krije bogatu paletu dubokih prigušenih boja koje u kombinaciji s raznim teksturama i toplom rasvjetom stvaraju vrlo ugodnu fuziju — baš kao što je i njihova kulinarska filozofija. Naime, Matsu je azijski fusion bistro u pravom smislu riječi, jer u ponudi ima i sushi i gyoze i ramen i curry i bao buns i spring rolls i poke i teriyaki i yakitori i wok. Za one koji se tek upoznaju s azijskom kuhinjom, ovo je idealan koncept koji nudi od svega po malo.

Delicious Zagreb tim bio je ondje na ručku jedan petak u ranim poslijepodnevnim satima i s obzirom na to da nismo prethodno rezervirali stol, zapravo smo ga dobili pukom srećom jer se restoran potpuno popunio gostima koji su, kako smo načuli iz razgovora, svoje mjesto rezervirali na vrijeme. Ubrzo je nastao šušur, a čaše pjenušca zveckale su gotovo sa svih stolova. Sjedi se nisko, za četvrtastim i okruglim stolovima te na baršunastoj klupi koja se proteže duž cijelog jednog zida. Matsu ima i vanjsku terasu, koja je, logično, zimi izvan upotrebe.

Usluga je ugodna i simpatična, kako i priliči bistro konceptu. Iznenadilo nas je što smo na kraju ručka dobili letak s upitnikom o zadovoljstvu gosta, koji se pri izlasku ubacuje u sandučić.

Što se poslužuje?

Matsu na svojem meniju nudi pojedinačne vrste sushija, ali i setove. Kao starter nude tajlandsku pikantnu juhu s kozicama tom yum kha, dvije vrste miso ramena, kozice u tempuri te dvije vrste tartara koji se lijepo igraju s azijskim namirnicama i začinima. Ljubitelje kineske kuhinje razveselit će proljetne rolice, gyoze i bao bunsi pareni u woku u nekoliko interesantnih varijanti. Poke bowls dolaze u opciji s tunom i lososom. Od glavnih jela u ponudi su curry, teriyaki losos, yakitori i azijska verzija brancina. Deserti, kojih je sedam, dolaze iz različitih dijelova Azije i prava su slatka fuzija okusa i tekstura.

Uz neizostavnu listu koktela, Matsu ima konciznu vinsku kartu, a posebno je lijepa široka selekcija hrvatskih bijelih i crvenih vina na čaše. Tu su još i sake, japansko vino i likeri.

Što su kušali naši kuhari?

Ručak smo započeli edamame mahunama i signature Matsu setom — uramakijem i nigirijem s lososom i plavorepom tunom. Sushi je vrlo precizno pripremljen, namirnice su izuzetno svježe, a okusi i teksture lijepo definirane. Nakon toga slijedili su poke bowl s tunom i miso ramen sa svinjetinom. Na naše oduševljenje, poke zdjela obilovala je komadima plavorepe tune koja je bila savršeno nježna i topila se u ustima. Sushi riža bila je odlično skuhana, a đumbir i daikon fantastično hrskavi u kombinaciji s edamame mahunama i mariniranim gljivama. Topli i krepki miso ramen s glaziranom svinjetinom, udon rezancima i mungo klicama bio je odlično izbalansiranih okusa i upravo ono što nam je trebalo to hladno zimsko poslijepodne.

Pon - Ned 12:00 - 23:00
Domobranska ul. 27, 10000, Zagreb
Pon - Ned 12:00 - 23:00
014058058
No items found.