Boogie Lab

Fusion ugostiteljstvo od doručka do clubbinga

Otkako je nedavno otvorio svoja vrata, inovativni Boogie Lab, smješten u sklopu novog modernog stambeno-poslovnog kompleksa u centru grada, vrvi posjetiteljima.

Prema svojem originalnom konceptu Boogie Lab više oblika ugostiteljstva spaja na način koji još nismo vidjeli u gradu. Projekt je to poznatog i iskusnog pekarskog majstora Karla Vulina čije ime stoji iza proslavljene zadarske pekare Kroštula te Invisible bakery u Zagrebu iz koje već neko vrijeme uživamo u nekima od najboljih kroasana koji se mogu pronaći u gradu. Na samom meniju kao konzultant radio je proslavljeni kuhar Dino Galvagno.

Ova pekara/bistro/pizzeria/cocktail bar odabrala je Lab u imenu upravo zbog tog 'mućkanja' koncepata, dok Boogie predstavlja filozofiju drugog partnera, Mladena Vidovića, iskusnog dalmatinskog ugostitelja i ljubitelja glazbe; zbog toga je Boogie Lab uređen u retro stilu, u duhu disko ere, u paleti pastelnih boja, a posjetitelji uvijek mogu računati na dobre ritmove iz zvučnika.

Boogie Lab ima i svoj manifest u kojem se objašnjava njihova filozofija održivosti i no-waste nastojanja, važnosti lokalne i sezonske nabave od malih proizvođača, stvaranja i njegovanja zajednice suradnika te popravljanja ugleda ugostiteljstva brigom o poštenim plaćama i 40-satnom radnom tjednu, zbog čega ne čudi da u tvrtki broje 150 zaposlenika.

U velikom prostoru sa 150 sjedećih mjesta vizurom vlada ostakljena kuhinja/pekara ispunjena zaposlenim pekarima te dugi bar s visokim retropultom ispunjenim desecima šarenih boca finih pića. Terasa je nešto manja, lijepo uređena i smještena u mirno, prekrasno dvorište kompleksa.

Kao pekara Boogie Lab otvara vrata već od 7 sati, brunch se može pojesti već od 9, dok je meni za ručak dostupan poslije 12 sati. Poslijepodne je dostupan večernji meni, drugačije osvjetljenje i raspoloženje, uz DJ glazbu i dobar program koktela i vina.

Što se poslužuje

U pekarnici se može kupiti niz kruhova i peciva od više desetaka vrsta brašna, focaccie, ciabatte, slatke i slane kroasane te druga lisnata tijesta s raznim maštovitim punjenjima poput ukiseljenih gljiva i bešamela ili kimchija.

Brunch nudi nekolicinu jednostavnih, ukusnih jela poput granole, selekcije sendviča, dipove poput hummusa ili jela od jaja – kajgane sa slaninom ili jaja Benedict.

Večernji meni je pak kombinacija tapas bara i pizzerije te među ostalim sadrži favorite gradske publike poput burrate ili tartara od junetine, nekoliko vege opcija te desetak pizza. Izbor pića relativno je širok i dobar, uz pažljivo sastavljenu koktel kartu sačinjenu od znanih klasika. Program piva i žestokih pića kombinacija je popularnih brendova velikih korporacija i nešto manje poznatih dobrih etiketa, dok vinsku kartu gotovo isključivo čine mali hrvatski vinari. Za ljubitelje kave, uz regularnu ponudu, dostupna je i 'specialty Boogie lab' kava.

Što su kušali naši kuhari

Na brunchu smo odabrali bogat hrskavi sendvič od sočne domaće focaccie punjen tanko rezanom mortadelom i pestom od pistacija te prilično veliku porciju jaja Benedict sa svježom salatom. S tapas menija kušali smo izvrsne vegetarijanske tortice pravljene od sjemenki sezama, lana i suncokreta, punjene mekom kremom od celera s kompotom od krušaka, zatim niz dipova od patlidžana, slanutka te paprike koji se poslužuju sa izvrsnim, grubo lomljenim hrskavcima od sjemenki, krastavaca i maslina. Nakon toga stigle su odlične marinirane jadranske srdele na kremi od luka s fermentiranim crvenim lukom te fantastično hrskava pizza Margherita u, kako osoblje kaže, 'boogie stilu', koja je mekoćom i slatkom šalšom podsjećala baš na pizzu koju pojedeš u pekari, samo bolju! Uza sve, tu je bila i košara sjajnog domaćeg kruha od kiselog tijesta.

Popili smo čašu lijepog međimurskog pjenušca koji u Boogieu toče na čaše te završili odličnom specialty Boogie kavom, blendom robuste i arabice koji nas je iz nekog razloga podsjetio na mirise kave iz djetinjstva.

Ul. kneza Borne 26, 10000, Zagreb
#DeliciousZagreb
#DeliciousZagreb
#VisitZagreb
#VisitZagreb