Karijola

Kultna pizzerija koja je Zagreb upoznala s gourmet pizzama

Karijola je kultna zagrebačka pizzerija koja je prije dvadesetak godina među Hrvatima napravila pravu revoluciju u poimanju pizze. Naime, oni su prvi napravili tanku hrskavu pizzu sa svježim namirnicama i pravom mozzarellom. Karijola ima dvije pizzerije u Zagrebu i jednu na otoku Visu, a još uvijek je redovito na listama najboljih pizzerija u Hrvatskoj.

Karijolini zagrebački lokali jednostavnog su interijera i bogati drvenim detaljima. Naglasak je ovdje na onom što je na stolu. Terasa u dvorištu u Vlaškoj zelena je oaza u koju se gušt zavući za lijepa vremena, a ona u Kranjčevićevoj smještena je duž lokala.

Što se poslužuje

Karijoline su pizze uz manje promjene iste gotovo od početka, a karakterizira ih tanko i hrskavo tijesto. U ponudi ih je dvadesetak — od klasika, preko njihovih poznatih pizza sa shiitake gljivama, do onih sezonskih s koromačem i šparogama, margarite s običnom i buffalo mozzarellom, dvije vrste bijelih pizza, pizze 4 sira, s dimljenom govedinom, picante, signature pizze Karijola…

Svaku pizzu možete obogatiti širokom ponudom dodataka po vlastitom izboru — nude dvije vrste mozzarelle, dimljenu govedinu, pršut, šunku, pancetu, tri vrste gljiva, kapare, rikolu, šparoge, inćune…

Uz pizze, u Karijoli možete naručiti pogaču, focacciu ili tri vrste salate.

Karijola nudi craft i obična piva, selekciju hrvatskih vina na čaše te kratku listu koktela poput Aperol Spritza i Huga.

Što su kušali naši kuhari

Delicious Zagreb tim odlučio se za Karijolin klasik — pizzu s pancetom i gljivama te pizzu s inćunima i tikvicama.

Pizza s pancetom ima klasični crveni umak od rajčice, mozzarellu te tri vrste gljiva — šampinjone, bukovače i shiitake. Nema tu iznenađenja; Karijolina je pizza i nakon dvadesetak godina zaista izvrsna, posebno ako volite tanke pizze i hrskave korice. Druga pizza za koju smo se odlučili bila je s cherry rajčicama, mozzarellom, tikvicama, slanim inćunima i kaparama. Fantastičan je balans između slanih inćuna, svježine rajčice, kiseline kapara i mozzarelle koja lijepo zaokruži cijelu priču.

https://assets-global.website-files.com/636d303c12c130bac7f50e92/660686f3ca0eea98c5bf79da__DSF3686.webp

Ponedjeljak - Nedjelja 12:00 – 23:00
Ul. Huga Badalića 18, 10000, Zagreb
Ponedjeljak - Nedjelja 12:00 – 23:00
01 36 67 044
No items found.