CHOPSTIX

Omiljeni novozagrebački panazijski restoran

Chopstix se nalazi u novozagrebačkom kvartu Središće, u modernim Meandar zgradama.

Radi se o prostranom panazijskom restoranu moderna interijera, bogata dnevnim svjetlom. Chopstix je zagrebačka adresa iskusnog bračkog ugostitelja i kuhara, s bogatom ponudom svih tipova azijskih jela koja pripremaju azijski chefovi u otvorenoj kuhinji. U širokoj ponudi panazijskih jela u Chopstixu veliki je izbor sushija, rolica i salata, ramena, bao bunsa, ručno rađenih gyoza, teppanyakika, poke bowlsa, raznih azijskih rezanaca, curryja te maštovitih deserata. Chopstix ima dosta veganskih opcija, a priprema i itameshi kuhinju – jedinstvenu kombinaciju japanske i talijanske kuhinje.

Servis i atmosfera ugodni su i opušteni, a porcije velikodušne. Restoran je pogodan i za brzi poslovni ručak, ali i opušteno privatno druženje. Petkom gostima diskretno pjevaju i sviraju mladi glazbenici.


What is served?

Chopstix ima zaista širok meni. Gotovo da nema azijskog jela koje bi vam palo napamet, a da ga oni ne poslužuju. Njihov je forte svakako sushi koji pripremaju à la minute po narudžbi gosta pa je uvijek svjež, uredan i precizan. Izbor nigirija, hosomakija, sashimija te veliki izbor standardnih, ali i signature uramakija razveselit će obožavatelje sushija.

Uz azijske klasike poput rolica i edamama tu je za početak i nekoliko maštovitih tartara (mesnih i ribljih), potom miso i tom yum juhe, bao bunsi s piletinom i junetinom, ručno rađene gyoze u mesnoj i vege varijanti te interesantne varijante toplih predjela poput hrskavih loptica od kozica, satay shirmp ražnjića i chicken tikke. Chopstix nudi tri vrste ramena, pet poke bowlsa, katsu i vege curry, butter i teriyaki piletinu, dvije varijante filea lososa te dva steaka s azijskim twistom. Tu je i teppanyaki te četiri tipa azijskih stir-fry rezanaca.

Chopstix also prepares itameshi, which is a mix of Japanese and Italian specialties. These unique dishes, such as wafu pasta, kimchi carbonara, salmon with Japanese potato salad and matcha tiramisu, are absolute comfort food for all pasta lovers.


Što su kušali naši kuhari?

Delicious Zagreb tim posjetio je Chopstix za vrijeme ručka. Restoran je bio ugodno popunjen gostima, decentno uređen u blagdanskom duhu, topao i okupan svjetlom. Iz kuhinje su dopirali mirisi raznih azijskih delicija. Ručak smo započeli sushijem — točnije dragon rolicom i gyozama. Bogata porcija ove vibrantne uramaki rolice s kozicama u tempuri, krastavcem, avokadom, unagi umakom i tobikom bila je pun pogodak, kao i ručno rađene gyoze sa svinjetinom i povrćem poslužene uz ponzu umak. Budući da je bio zimski dan, odlučili smo se za ramen da nas ugrije, a maštu nam je zagolicao i file lososa s kimchi alfredo umakom. Tantanmen ramen s carskim mesom, mljevenom vratinom, mariniranim jajetom, ramen rezancima, bok choyemi i čili uljem na kraju smo podijelili jer je porcija i više nego velikodušna. Ramen je odličan — temeljac je bogat, sastojci svježi i u raznim teksturama, čili ulje daje taman dobar kick – za svaku preporuku. Jelo s lososom spada u itameshi kuhinju jer se radi o fileu lososa posluženom uz japansku krumpir-salatu, kimchi alfredo umak te hrskavu kožicu lososa. Ovaj miks Italije i Japana oduševio je i one od nas koji nisu baš ljubitelji lososa. Losos je bio savršeno pečen i poslužen preliven moćnim alfredo umakom koji je svježinu i toplinu dobio s kimchijem, a krupir-salata s krastavcima dala je onaj poznati blagdanski štih. Za desert smo kušali tiramisu sa zelenim čajem.

Monday - Saturday: 12:00 - 23:00 Sunday: 12:00 - 18:00
Julija Knifera 7
Monday - Saturday: 12:00 - 23:00 Sunday: 12:00 - 18:00
01 5814 390, 091 333 24 21
No items found.