TENDER COCKTAIL & KITCHEN CLUB
Talijanski bistro, ali van svih okvira
U Zagrebu, gdje tradicija i inovacija često idu ruku pod ruku, novi bistro & koktel bar Tender dolazi s jasnim stavom i stilom. Ovaj je cocktail & kitchen club već postao omiljen među onima koji traže nešto drugačije, jer reinterpretira talijansku klasiku na moderan način – i u hrani i u piću. Smjestio se u centru Zagreba, na adresi Račkoga 11, u kvartu koji vrvi kreativnim konceptima svih vrsta. Iako su ga susjedi odmah prepoznali kao otkačenu gastro oazu, Tender je šmekersko mjesto koje se ne posjećuje samo zbog hrane.
Smjestio se u centru Zagreba, na adresi Račkoga 11, u kvartu koji vrvi kreativnim konceptima svih vrsta. Iako su ga susjedi odmah prepoznali kao otkačenu gastro oazu, Tender je šmekersko mjesto koje se ne posjećuje samo zbog hrane.
Interijer je suvremen, živahan i dizajniran za druženje. Prizemljem dominiraju središnji bar, zajednički stol i otvorena kuhinja koji prostor istovremeno čine toplim i urbanim. Tu je još i galerija koja je mirnija i ima nisko sjedenje. Tender ima i podrum za koji se šuška da će se otvarati u posebnim prigodama.

Što se poslužuje?
Tender je mjesto kamo možete navratiti od kasnog doručka do aperitiva. Dnevna je ponuda ispisana rukom po zrcalu, kao spontana pozivnica da probate nešto novo. Meni se mijenja svakodnevno. Doručak i brunch uključuju jela poput sendviča croque monsieur, hummusa, uvijek nekog toplog kuhanog jela za omiljeni zagrebački gablec, ali i talijanskih klasika kao što su vitello tonnato, cotoletta alla Milanese, frigani calamari petkom ili pak štrukli s talijanskim pestom. Kokteli se služe cijeli dan, a karta vina kratka je i talijanska. Aperitivo je rezerviran za cichette – male zalogaje inspirirane Venecijom – i koktele na bazi talijanskih bittera kao što su Amaro, Campari, Aperol, Fernet-Branca. Kombinacije su nepredvidive, ali uvijek ukusne, a moto uvijek isti — Italians do it bitter.
Nedjeljom Tender uvodi Sunday Roast – dnevni koncept koji u Zagreb stiže s lokalnim twistom. Savršen je za opušteni završetak tjedna uz uvijek drugačiji meni – jer nedjelja je za guštanje, bez žurbe.
I za kraj – tiramisu. Domaći, savršen i dostupan u bilo koje doba dana ili večeri – s punim pravom jedan od glavnih aduta Tendera.

Što su kušali naši kuhari?
U Tenderu smo bili u petak na brunchu, odnosno, po zagrebački, na gablecu. Budući da je prostor u prizemlju Tendera zapravo malen, među gostima se osjetio šušur prije dugog uskrsnog vikenda. Dan je bio pravi proljetni, što je doprinijelo veselom raspoloženju. Iz otvorene kuhinje već su stizali miomirisi.
Taj su dan zvijezde menija bili frigani calamari i crab sandwich, pa smo to i uzeli. Uz njih smo naručili dva bitter koktela — Campari Shakerato i Campari Spritz. Hrana je stigla na simpatičnim limenim pladnjevima. Lignje su bile super frigane i poslužene uz burnt lemon, odnosno grilani limun koji ovom jelu dodaje bogatiji okus. Crab sandwich, sočan upravo kako treba biti, poslužen je u toplom putrastom bagelu, s rakovim mesom u kremastom umaku s kiselim krastavcima, tobikkom i svježom rikulom. Gorkasti kokteli savršeno su pasali uz ova jela. Za kraj smo podijelili tiramisu koji rade s amarettom, talijanskim likerom od badema. Bio je kremast, taman gorak od kakaa, idealno natopljen kavom i likerom, mljac.
Ako vam all day kokteli, open kitchen i brutalni tiramisu nisu dosta – čekajte da krene vikend, jer Tender ima listu gostujućih chefova. Svaki put nešto novo i svaki put razlog više da navratite opet.

