Carpaccio

Jednostavna i ukusna mediteranska kuhinja u Teslinoj

Na jednom od najpoželjnijih zagrebačkih uglova, gdje se ulica Nikole Tesle susreće s Cvjetnim trgom, pronaći ćete Carpaccia, pravog Talijana, čiji su zidovi prekriveni starim plakatima i oglasima. Stolovi unutra su savršeno bijeli, a ovi na terasi karirani crveni kao u tradicionalnoj trattoriji.

Carpaccio terasa je uvijek puna čak i zimi, kada je grijana. Carpaccio ima velik i čvrsto postavljen a la carte jelovnik, s povremenim sezonskim ponudama. Kuhanje je jednostavno i standardizirano, što rezultira tradicionalnim, ukusnim i zadovoljavajućim jelima. Usluga je brza, gostoljubiva i šarmantna. Poslužitelja ima dosta, tako da gosti ne ostaju dugo žedni ili gladni.

Svi sastojci su kvalitetni i talijanski.

Gault&Millau dodijelio im je dvije kuharske kape.

Što se poslužuje

Carpacciov jelovnik je relativno velik. Počinje sa 6 vrsta poput papira tankih narezaka mesa ili ribe po kojima je mjesto dobilo ime - Carpaccio. Postoji 7 predjela, većina na bazi mozzarelle, s nekoliko klasika, poput Vitello Tonnato i pršuta s dinjom.

Obično nude 2 vrste juhe, te 6 opcija salata.

Od 8 jela s tjesteninom, jedni su ravioli i jedni njoki, koji se rade ručno u lokalu.

Rižoti se kuhaju od nule, kako i treba, pa ga morate čekati 25 minuta.

Carpaccio nudi rižoto od škampi i vegetarijanski rižoto.

Glavna jela podijeljena su na 9 mesnih i 6 ribljih, pokrivajući sve osnove kada su u pitanju umaci i odresci. Riba je svježa i jadranska.

Jelovnik zaključuje izbor priloga, povrća i slastica.

Opsežna vinska karta fokusirana je na talijanska i hrvatska vina, počevši od prosecca i šampanjaca. Podijeljena je po regijama Hrvatske i Italije i zadovoljavajuće opsežna. Carpaccio nudi i veliki izbor vina na čaše, više od 10 crnih, 10 bijelih i gomilu rosea.

Na ploči su obično ispisana sezonska jela, od tartufa do divljih šparoga ili sezonskih vrganja.

Što su kušali naši kuhari

Obrok smo započeli klasičnom selekcijom sireva i pršuta, uglavnom hrvatskog podrijetla, poredanih po jačini, s kravljim, ovčjim i kozjim sirom te slatkim, na vjetru sušenim dalmatinskim pršutom.

Nakon jakog starta, prešli smo na talijanski klasik: kremastu, sočnu, nježnu burrata mozzarellu, posluženu sa savršeno zrelim cherry rajčicama, bosiljkom i mladim, pikantnim istarskim maslinovim uljem. Na stolu je bio izbor nekoliko dalmatinskih i istarskih maslinovih ulja, sva su bila izvrsna.

Za glavno jelo imali smo teleću saltimboccu, složene, tanke ploške teletine punjene listićima kadulje i pršutom, poslužene na laganom umaku od bijelog vina, s prilogom od kuhanog povrća, kako bi se ujednačio snažan, zadovoljavajuće slan okus jela.

Drugo glavno je bila hobotnica u pećnici i krumpir s ružmarinom. Hobotnica je bila pečena do savršenstva, izvana ljepljiva, a u ustima mekana i sočna, s krumpirom natopljenim sokom od kuhanja.

Desert po našem izboru bio je, naravno, kremasti tiramisu od svježe ricotte, piškota umočenih u espresso i kreme.

Uz obrok smo popili bocu Moet Chandona.

Račun je dosegao 190 eura za dvije osobe i bocu vina

Od ponedjeljka do subote od 11:00 do 00:00 Nedjeljom zatvoreno.
ul. Nikole Tesle 14, Zagreb
Od ponedjeljka do subote od 11:00 do 00:00 Nedjeljom zatvoreno.
014822331
#DeliciousZagreb
#DeliciousZagreb
#VisitZagreb
#VisitZagreb