Yezi

Moderno mjesto za ljubitelje panazijske hrane

Novootvoreni YEZI Restaurant and Bar u Amruševoj ulici u centru Zagreba nalazi se u sklopu nedavno otvorenog hotela art’otel. Savršeno je to mjesto za ljubitelje moderne panazijske hrane inspirirano tradicionalnim azijskim stilom. Ovaj jedinstveni koncept u Zagrebu slavi azijsku kuhinju kroz umjetnost dim suma, miksologije te bogatu ponudu najkvalitetnijih svjetskih čajeva i slastica.

Yezi je restoran suvremenog interijera s velikim staklenim izlozima, kojim prevladavaju tamne nijanse u kombinaciji sa sofisticiranim metalnim detaljima, a posebnu umjetničku atmosferu restoranu daju originalna djela renomiranog hrvatskog umjetnika Borisa Bućana. Kulinarsku brigadu predvodi hvaljeni London Group Executive Chef Werner Seebach uz potporu hrvatskog izvršnog chefa restorana Dine Kneževića.

Cjelokupno je osoblje iznimno ugodno i raspoloženo za razgovor s gostima, a otkrili su nam i da uskoro u blizini restorana otvaraju vlastiti pastry shop te specialty coffee bar, koji će u večernjim satima biti mjesto za različite vođene degustacije vina i finih alkohola.

Što se poslužuje

The menu at Yezi Restaurant prikazuje niz raznovrsnih i inovativnih panazijskih jela – od velikog izbora dim suma, sashimi salata, jela iz woka te jela sa žara i iz pećnice inspiriranih azijskom gastronomijom. Intrigantan meni s mnoštvom ribljih, mesnih i vegetarijanskih jela omogućuje gostu da sam kreira svoje Yezi iskustvo, ali nudi i 2 opcije degustacijskih menija osmišljenih za minimalno 2 osobe.

Kreativna koktel karta Yezi bara inspirirana je azijskom filozofijom pet elemenata: drvo, vatra, zemlja, metal i voda, te nudi 6 signature koktela, 7 različitih koktela za svaki dan u tjednu, ali i 25 koktelskih klasika koji nisu navedeni na karti, već se služe na sugestiju konobara. Bogata vinska karta nudi renomirana pjenušava, bijela, rosé, narančasta, crvena i desertna vina iz cijele Hrvatske, ali i probranu uvoznu selekciju s naglaskom na talijanska i francuska vina. Za ozbiljne konosere postoji i selekcija nazvana Prestižna vina, kao i jedinstveni izbor sakea i pjenušavog sakea.

Yezi restoran i bar otvoren je od ponedjeljka do nedjelje od 12 do 23 sata. Bar također nudi izdvojenu selekciju barske hrane, a četvrtkom, petkom i subotom za specijalnu atmosferu brine se D.J. Rezervacija je obavezna, posebno vikendom jer se u kratkom vremenu Yezi prometnuo u it mjesto zagrebačke restoranske scene.

Što su kušali naši kuhari

Delicious Zagreb tim je za ručak kušao 4 jela prema izboru chefa Seebacha praćena signature koktelima Yezi Negroni i Smoke & Burn, dimljenim koktelom na bazi Mezcala s bitterom drva, koji su savršeno pratili hranu. Salata od daikona, crvene paprike i avokada s krekerom od sezama u obliku lista čaja (yezi na kineskom znači list čaja) s pikantnim umakom (vegansko jelo) osvaja inovativnom prezentacijom i vrhunski je uvod u Yezi filozofiju. Nakon toga slijedila je osvježavajuća sashimi salata od besprijekorno grilane tune u ponzu umaku s jabukom i senfom te sezamom. Rainbow ravioli s morskim plodovima već su postali signature jelo, što zbog jedinstvenog izgleda u spektru duginih boja, što zbog iznimno kremaste teksture morskih plodova. Ravioli punjeni jastogom, rakovicom i kozicama u majstorski izbalansiranom citrusnom umaku od yuzua i maslaca, s dodatkom kavijarom definitivno su potvrdili da Yezi meni obiluje intrigantnim azijskim okusima. Ručak smo završili desertom u obliku kruške, koji se sastoji od parfea i kompota od kruške u opni od bijele čokolade na hrskavom rižinom krekeru. Različite teksture kruške u ovom laganom i taman dovoljno slatkom desertu još su jednom pokazale da Yezi svakom elementu svoje ponude pristupa maksimalno ozbiljno.

Ulica Milana Amruša 4, 10000, Zagreb
016001717
#VisitZagreb
#VisitZagreb
#wearedelicious
#wearedelicious
#DeliciousZagreb
#DeliciousZagreb
#newplaces
#newplaces
#allrestaurants
#allrestaurants
#asianfood
#asianfood
#finedining
#finedining
#sake
#sake
#cocktails
#cocktails
#dimsum
#dimsum
#wok
#wok
#asiangrill
#asiangrill
#pastry
#pastry