Yezi
Moderno mjesto za ljubitelje panazijske hrane
Novootvoreni YEZI Restaurant and Bar u Amruševoj ulici u centru Zagreba nalazi se u sklopu nedavno otvorenog hotela art’otel. Savršeno je to mjesto za ljubitelje moderne panazijske hrane inspirirano tradicionalnim azijskim stilom. Ovaj jedinstveni koncept u Zagrebu slavi azijsku kuhinju kroz umjetnost dim suma, miksologije te bogatu ponudu najkvalitetnijih svjetskih čajeva i slastica.
Yezi je restoran suvremenog interijera s velikim staklenim izlozima, kojim prevladavaju tamne nijanse u kombinaciji sa sofisticiranim metalnim detaljima, a posebnu umjetničku atmosferu restoranu daju originalna djela renomiranog hrvatskog umjetnika Borisa Bućana. Kulinarsku brigadu predvodi hvaljeni London Group Executive Chef Werner Seebach uz potporu hrvatskog izvršnog chefa restorana Dine Kneževića.
Cjelokupno je osoblje iznimno ugodno i raspoloženo za razgovor s gostima, a otkrili su nam i da uskoro u blizini restorana otvaraju vlastiti pastry shop te specialty coffee bar, koji će u večernjim satima biti mjesto za različite vođene degustacije vina i finih alkohola.
Što se poslužuje
The menu at Yezi Restaurant prikazuje niz raznovrsnih i inovativnih panazijskih jela – od velikog izbora dim suma, sashimi salata, jela iz woka te jela sa žara i iz pećnice inspiriranih azijskom gastronomijom. Intrigantan meni s mnoštvom ribljih, mesnih i vegetarijanskih jela omogućuje gostu da sam kreira svoje Yezi iskustvo, ali nudi i 2 opcije degustacijskih menija osmišljenih za minimalno 2 osobe.
Kreativna koktel karta Yezi bara inspirirana je azijskom filozofijom pet elemenata: drvo, vatra, zemlja, metal i voda, te nudi 6 signature koktela, 7 različitih koktela za svaki dan u tjednu, ali i 25 koktelskih klasika koji nisu navedeni na karti, već se služe na sugestiju konobara. Bogata vinska karta nudi renomirana pjenušava, bijela, rosé, narančasta, crvena i desertna vina iz cijele Hrvatske, ali i probranu uvoznu selekciju s naglaskom na talijanska i francuska vina. Za ozbiljne konosere postoji i selekcija nazvana Prestižna vina, kao i jedinstveni izbor sakea i pjenušavog sakea.
Yezi restoran i bar otvoren je od ponedjeljka do nedjelje od 12 do 23 sata. Bar također nudi izdvojenu selekciju barske hrane, a četvrtkom, petkom i subotom za specijalnu atmosferu brine se D.J. Rezervacija je obavezna, posebno vikendom jer se u kratkom vremenu Yezi prometnuo u it mjesto zagrebačke restoranske scene.
Što su kušali naši kuhari
For lunch, the Delicious Zagreb team tasted 4 dishes suggested by chef Seebach, followed by the signature cocktails Yezi Negroni and Smoke & Burn, a smoked cocktail based on Mezcal with wood bitters, which perfectly accompanied the food. Salad of daikon, red pepper and avocado with a sesame cracker in the shape of a tea leaf (yezi in Chinese means a tea leaf) with a spicy sauce (vegan dish) seduces with its innovative presentation and introduces perfectly the Yezi philosophy. This was followed by a refreshing sashimi salad of flawlessly grilled tuna in ponzu sauce with apple, mustard and sesame. Rainbow Ravioli with seafood has already become a signature dish, because of its unique appearance in the rainbow spectrum, but also because of the perfectly creamy texture of the seafood. Ravioli stuffed with lobster, crab and prawns in a masterfully balanced citrus sauce of yuzu and butter with the addition of caviar definitely confirmed that the Yezi menu brims with intriguing Asian flavours. We wrapped up the lunch with a pear-shaped dessert, which consists of cream parfait and pear compote enveloped in white chocolate on a crispy rice cracker. The different textures of the pear in this light and just sweet enough dessert once again proved that Yezi takes every element of its offer as seriously as possible.