Mlinček Koncept

Eklektična gastronomska priča začinjena raznim eventima

Ako tražite eklektično mjesto za brunch, Mlinček Koncept definitivno je vaša adresa. Urbana je to gastronomska priča začinjena raznim događanjima — pop upovima, DJima, buvljacima, živom svirkom, tematskim degustacijama i dječjim predstavama, zapakiranim u šarmantni bistro čija je ponuda dovoljno široka da svatko pronađe nešto po svom guštu.

Mlinček se nalazi na Črnomercu u blizini Laube, u up-and-coming dijelu kvarta u kojem se i dalje grade nove stambene zgrade, što podrazumijeva mnoštvo mladih ljudi i obitelji. Ovaj kutni objekt ima totalno internacionalni vibe, što ne čudi jer mu je takva i vlasnička struktura — miks francuske i nizozemske bistro kulture koji se u Zagrebu jako dobro snašao.

Mlinčekov je interijer homey, kao da ste došli k prijateljima u goste, a takva mu je i atmosfera. Naoko jednostavno uređenje puno je raznih detalja koji ovaj prostor neprestano transformiraju od kvartovskog mjesta za specialty kavu, preko vibrantnog brunch bara do mjesta za večernje jazz svirke. Mlinček ima i natkrivenu terasu koja je poligon za DJ svirke, buvljake i ostala događanja.

Što se poslužuje?

Ukratko, sve od jutarnje kave do nightcapa, uz hranu koju nude cijeli dan. Dakle, u Mlinček možete doći ujutro popiti specialty kavu ili razne napitke, od matcha latte do babyccina. Uz to imaju kroasane, quiche, banana bread, tost i domaću granolu. Tu su i jaja en cocotte koja nude u nekoliko opcija: originalna, s pestom i burratom, sa sirom i s lososom, kao i 5 vrsta bruschetta te slatke i slane palačinke.

Kako dan odmiče, možete se prebaciti na nešto konkretnija jela, poput salata s kozjim sirom, lososom i burratom ili piletinom. Topli i hladni tapasi, među kojima su burrata, masline, guacamole, pileći tacosi, nachosi, zapečeni camembert, bitterballen i krumpirići, baš kao i plate koje nude u tri opcije: Mlinček s domaćom paštetom, selekcija sireva te pršut i kobasice, namijenjeni su dijeljenju.

Mlinček ima i dječji meni — tost i pileće nuggetse.

Uz sve gore navedeno, za piće možete birati između craft piva, jednostavnih koktela kao što su razni spritzevi, Mimoza, Negroni, Moscow Mule i Skinny Bitch. Tu je i mala, ali šarolika lista finih spirita s izborom od pelinkovca i travarice do Nikka whiskeya i nekoliko stranih ginova.

Tu su naravno i cijeđeni sokovi te klasična bezalkoholna ponuda.

Usluga je opuštena, a i vlasnica vrlo često obiđe stolove što doprinosi domaćinskoj atmosferi.

Što su kušali naši kuhari?

U Mlinček smo došli jedne sunčane subote na brunch. Mjesto je vrvjelo gostima, DJ je puštao muziku, a u dnu terase održavao se buvljak. Zaista eklektičnu atmosferu potvrđuje i široki dijapazon gostiju — većina u rasponu od otprilike 20 do 50 godina; bilo je tu i mama s djecom, ekipe na kvartovskoj kavici ili pivici, mladih dama u shoppingu, frendova na brunchu… Nakon kave, odlučili smo se za aperitivne koktele — Campari i Aperol Spritz, koji su posluženi sa staklenim slamkama. Kokteli su nam savršeno pasali uz pileće tacose, marinirane masline te salatu od lososa i burrate. Kao što priliči Mlinčekovu konceptu, sve smo dijelili. Tacosi su stigli topli taman kad nam je koktel otvorio apetit. Punjeni piletinom, šalšom, kiselim krastavcima, rikulom i klicama, prženim lukom, cheddarom i chilli majonezom, tacosi su se pokazali odličnim izborom jer su nestali u trenu, dok smo uglas komentirali kako su fini. Nakon toga smo mezili šarene masline marinirane u mediteranskim travama i maslinovom ulju. Salata od dimljenog lososa s kremastom burratom poslužena je na posteljici od rikole s cherry rajčicama, pestom od tartufa i orasima. Bilo je tu još i klica, sušenih rajčica i aceta balsamica. Hrskavo, osvježavajuće, veselo i šareno – Mlinček je bio pravi izbor za proljetno poslijepodne.

Gradisčanska 20A, Zagreb
No items found.