Dante Tapas & More

Simpatičan trešnjevački tapas bar.

Da Trešnjevka polako, ali sigurno postaje zagrebačka foodie meka dokazuje i nedavno otvoreni tapas bar na Novoj cesti. Dante Tapas & More zamišljen je kao kvartovska inačica nadaleko poznatih španjolskih tapas barova. Smješten na trešnjevačkoj prometnoj kucavici, ovaj relativno malen lokal može primiti do dvadesetak gostiju uz još petnaestak na uskoj terasi.

Kao moderno uređeni bistro s visokim i niskim sjedenjem, Dante Tapas & More vrlo je brzo postao popularna kvartovska destinacija u Zagrebu gdje se pije kava, ali i druži s prijateljima uz čašu vina, pivo ili koktel te zanimljive zalogaje (tapase) koji su predviđeni za dijeljenje.

Što se poslužuje?

Jelovnik se sastoji od 15 tapasa koji su kombinacija hrvatskih tradicionalnih recepata u eklektičnoj interpretaciji s raznim internacionalnim jelima i zanimljivim prilozima — poput pašticade poslužene u parenim bao pecivima s ukiseljenom mrkvom i tostiranim bademima, bruschette od lungića s chimichurri umakom, sendviča od flatbreada s vratinom, tartara i carpaccia od brancina, hobotnice, ajillo račića s chillijem, kroketa s pršutom, zabatka u panko mrvicama s chilli maslacem…

Tu su još i prilozi: focaccia, flatbread, španjolski krumpir patatas bravas i salate te dva deserta — tiramisu i desert kuće.

Vinska se karta trenutno ne daje na uvid, ali konobar je tu da vam otkrije aktualnu ponudu vina na čaše. S druge strane, popis finih spirita je konkretan — vodke, ginovi, whiskeyji te neizostavne rakije i likeri.

Što su kušali naši kuhari?

Delicious Zagreb tim posjetio je Dante Tapas & More jednog petka predvečer u nadi da ćemo doživjeti atmosferu pravog tapas bara. I nismo se prevarili — Dante se vrlo lijepo punio, što strancima, što domaćim gostima koji su odlučili ljetno predvečerje provesti u ovom bistrou na Trešnjevci.

Čim smo bacili pogled na jelovnik, našu su pažnju zaokupili patlidžan i cvjetača i to s punim pravom. Patlidžan je paniran i poslužen na domaćoj šalši od rajčice s osvježavajućim chimichurri umakom, koji je pratio i steak od marinirane pečene cvjetače poslužene na humusu. Kako bismo pojeli svu šalšu i humus, odlučili smo se i za flatbread koji na stol stiže vruć. Naizgled neobičan vege izbor bio je odličan početak, a uparili smo ga s aromatičnim Bačić Grkom. Nakon toga slijedile su gljive punjene špinatom, teriyaki umakom i parmezanom s kozicama te confitirana vratina poslužena kao sendvič u flatbreadu s ukiseljenom mrkvom, aioli umakom i karameliziranim lukom. Selekcija vina taj dan nije bila velika stoga smo, uz Colettijev Pinot Grigio, šansu dali i jednom crvenom Španjolcu.

Sva jela koja smo kušali kreativna su, zabavna i neopterećujuća tako da je Danteov koncept dijeljenja tanjura idealan za druženje s prijateljima uz čašu hladnog pića. Baš kako i priliči tapas baru.

ponedjeljak - četvrtak 08:00 – 23:00 petak - subota 08:00 - 24:00 nedjelja: zatvoreno
Nova cesta 84, 10000, Zagreb
ponedjeljak - četvrtak 08:00 – 23:00 petak - subota 08:00 - 24:00 nedjelja: zatvoreno
095 855 1237
No items found.