Izakaya

Otmjeni sushi i japanska barska hrana na staroj Trešnjevci

Na rubu jednog od najstarijih zagrebačkih kvartova, Trešnjevke možete uživati u tradicionalnoj japanskoj barskoj hrani i sushiju kao što biste dobili u Izakayi - kako se na japanskom kaže lokalna zalogajnica ili bar.

Interijer Izakaye ukusno je uređen muralima s japanskim motivima, okružen je staklenim zidovima s pozadinskim osvjetljenjem i prepun bujnih biljaka. Masivni kameni šank s pozadinskim osvjetljenjem izložbene police za boce nastavlja se na otvorenu kuhinju, pa možete vidjeti tim kuhara kako spretno radi.

Njihovo umijeće spravljanja naizgled jednostavnih japanskih jela i zalogaja čine ovo mjesto vrijednim puta van centra grada.

Što se poslužuje

Na jelovniku Izakaye nalazi se nekoliko vrsta Nigirija, Uramakija, Hosomakija, Futomakija, Sashimija i izbor japanskih jela: juhe, tataki, gyoza, buns (žemljice) kuhane na pari. Tu je izbor veganskih jela, jelovnik za djecu, kao i velike salate i odličan havajski poke.

Kao uvod u vaš obrok u Izakayi možete birati između 10 i više koktela s japanskom tematikom koje je osmislio Marino Karinja – Sakura Spritz s okusom trešnje ili Juzu Collins s japanskim limunom, zaigrana verzija klasičnog koktela, pa začinjeni Masala Highball, ili biljni Tokyo Mule. Tražili smo bezalkoholnu verziju koktela iako oni nisu bili istaknuti na karti, a osoblje nam je rado udovoljilo.

Vinska karta nije široka, nudi nekoliko pjenušaca, s hrvatskim, talijanskim, njemačkim i francuskim crvenim i bijelim, kao i 2 hrvatska i 1 španjolsko desertno vino.

Nažalost, ništa od toga se ne poslužuje na čaše.

Gault&Milleau im je dodijelio 2 kuharske kape, dok im je Falstaff dao 1 vilicu. Michelinova preporuka navodi "Zen atmosferu" i "kompetentno osoblje."

Što su kušali naši kuhari

Prvo smo jeli klasični otoro nigiri plavorepe tune poslužen na crnoj ploči. Otoro nigiri sushi je tradicionalna vrsta sushija koja se pravi prešanjem sushi riže u ciglicu prekrivenu raskošnim komadićima masne tunine potrbušine - otoro. Otoro cijene sushi kuhari i ljubitelji sushija jer je ružičaste do bijele boje s bogatim okusom maslaca.

Nakon sushija, zagrijali smo se misom, koji je poslužen vruć s velikom količinom algi i sočnim kockama tofua, s julienneom od mrkve i poriluka ili mladog luka.

Zatim smo probali Age Lobster Uramaki – rolicu s tempura škampima i avokadom, na koji se doda uramaki kuglica od mesa jastoga u pikantnom preljevu, posuta sjemenkama sezama i tobikom.

Naše zadnje jelo bio je bun punjen trganim mesom patke. Pecivo je bilo mekano, slatkasto i dobro se slagalo s hoisin umakom na bazi šljiva i salaticom od kupusa i jabuka s komadićima mrkve i prženog luka.

Dojmila nas se kreativnost i balansiranje okusa u svakom jelu, a usluga je bila dinamična i pravovremena.

Sveukupno, večera za jednu osobu s bezalkoholnim koktelom bila je 37 eura.

Od ponedjeljka do subote od 11:00 do 23:00 Nedjeljom zatvoreno
Selska cesta 90b, Zagreb
Od ponedjeljka do subote od 11:00 do 23:00 Nedjeljom zatvoreno
01 3333 660
#izakayazagreb
#izakayazagreb
#asianfusionfood
#asianfusionfood
#sushilovers
#sushilovers
#asiakitchenzagreb
#asiakitchenzagreb
#kidsmenu
#kidsmenu
#DeliciousZagreb
#DeliciousZagreb
#VisitZagreb
#VisitZagreb