Noel

Hrvatska visoka kuhinja u mirnoj, zavučenoj uličici blizu Martićeve

Noel se smjestio između dvije zagrebačke znamenitosti - Meštrovićevog paviljona, doma moderne umjetnosti, i Martićeve ulice, trenutno najživljeg kvarta.

Unutrašnjost je ispunjena udobnim separeima, s puno prostora između stolova, a uz samu kuhinju je chef's table.

Nastao kao zajednički pothvat između kuhara i sommeliera Noel obećava kreativno objedovanje s jedinstvenim štihom.

Može se pohvaliti jednom Michelinovom zvjezdicom, a Gault&Millau dodijelio im je tri kuharske kape

Što se poslužuje

Chef Mario Mandarić etablirao se kao jedan od najboljih mladih kuhara u industriji, zasluživši pohvale za svoj kreativni pristup, predanost pronalaženju najkvalitetnijih namirnica i nepokolebljivu strast prema umjetnosti finog objedovanja. Jedan je od pionira politike zero food waste u Hrvatskoj i upravo je zbog toga uvršten na prestižnu Forbesovu listu 30 under 30.

Noelov jelovnik nudi sezonske namirnice pripremljene maštovitim međunarodnim tehnikama i začinima. Umjesto tradicionalnih dijelova jelovnika, trenutni Noelov degustacijski jelovnik podijeljen je u 6 sekcija, a gostima je prezentiran na engleskom jeziku:

  • Don’t be scared: grissini, truffle gougère with mornay sauce, mushrooms tartalette & Roquefort cream, lemongrass cappuccino & leek, kombucha
  • Trust your mind: mushrooms and sea scallops, local trout with “vin jaune” & elderflower, “zagorske štrukle” & white Istrian truffle addition
  • Who doesn’t like bread: sourdough bread, milk bun with poppy seeds, porcini butter
  • Find a friend: local rooster with mushroom marshmallow, lion’s mane, guinea fowl ragu with yeast & stout beer
  • Raind drop & Childhood memory
  • Fight it back: forest fruit with hibiscus & curd cheese, sourdough ice cream with sage & apple, pâte à choux with tonka beans, gingerbread and orange, lime & mint gummy candy, pear tart

Što su kušali naši kuhari

Amuse-bouche ističe okuse chefove mladosti, reinterpretirajući tradicionalna hrvatska jela. Najviše nam se svidio zalogaj sira na kruhu od kiselog tijesta. Kruh je bio vrhunac obroka, hrskav s dobrom ravnotežom kiseline i punog okusa.

Nakon Amuse-bouchea, kuhar nam je poslužio dva jela od morskih plodova, obogativši naše nepce mineralnošću kamenica i bogatim, punim okusom lignji.

Riba u glavnom jelu balansirala je svježinom namirnica, hrskavošću povrća i bogatstvom umaka od sira. Najdraže od svih jela koja smo probali.

Posljednji sljed je zagorski klasik, savršeno pripremljena pačja prsa s hrskavim povrćem.

Noelova interpretacija tradicionalnih štrukli nas je oduševila jer Chef uz pomoć pinota podigao okuse na nove, senzacionalne razine.

Bili smo ugodno iznenađeni apres desertom, jer je bio veći od samog deserta.

Degustacijski meni sparen s vinima došao nas je 260 eura

Od utorka do subote od 18:00 do 00:00 Nedjeljom i ponedjeljkom zatvoreno
Popa Dukljanina 1, Zagreb
Od utorka do subote od 18:00 do 00:00 Nedjeljom i ponedjeljkom zatvoreno
01 4844 297
#noel
#noel
#noelzagreb
#noelzagreb
#michelinstar
#michelinstar
#finedining
#finedining
#winelist
#winelist
#DeliciousZagreb
#DeliciousZagreb
#VisitZagreb
#VisitZagreb