Lari & Penati
Živahni lokalni bistro koji poslužuje popularne klasike s dušom
Lari&Penati nalazi se na kraju Petrinjske ulice, u blizini najljepših zagrebačkih parkova (Zrinjevac, Tomislavac, Stross)
Restoran je podijeljen u dva odvojena prostora, te vanjsku terasu. Sjedenje za visokim drvenim stolovima i stolicama može na trenutke biti neudobno, ali stolice su čvrste i pouzdane. Zidovi su ukrašeni starinskim posuđem, a kuhanje je na višoj razini nego što očekujete od jednostavnog bistroa.
Lijevi prostor prima 20, a desni 14 osoba.
Što se poslužuje
Jelovnik se sastoji od 5 predjela, 5 salata, 6 glavnih jela i 3 deserta te par vegetarijanskih opcija. Sva jela u Lari&Penati slijede bistro principe: ukusno, brzo i jednostavno.
Njihov jelovnik drži se popularnih klasika koje možete pronaći bilo gdje, ali ovdje su pripremljeni vrhunski i vrlo ukusni. Gault&Millau preporuča njihova pečena svinjska rebarca s krumpir salatom i kupusom, pileća krilca marinirana u naranči, sojinom umaku i medu, a ljeti parmigianu od patlidžana.
Quiche od špinata, plavog sira i oraha te foie gras s tostiranim domaćim kruhom poslužuje se tijekom cijele godine.
Ne postoji određena vinska karta, ali konobari rado preporuče odgovarajuće vino iz trenutne ponude. Većina vina dostupna je na čaše.
Usluga je opuštena. Jelovnik nije sezonski jer se Lari&Penati fokusiraju na hrvatske namirnice i međunarodne klasike.
Što su kušali naši kuhari
Oveći komadi ukusnih panko pohanih pilećih prsa, posluženi su sa prilogom salate, kriškama krumpira i dva umaka. Piletina je izvana bila savršeno hrskava, a iznutra sočna.
Drugo jelo koje smo probali bila je obilna i zasitna porcija ragua od goveđih obraza s gljivama i pancetom, poslužena s okruglicama od kruha pripremljenim po bistro standardima.
Popili smo pivo San Servolo i Coca Colu.
Dva glavna jela i dva pića koštala su 27,50 eura.