Nav

Moderna hrvatska kuhinja kakva i treba biti: iznenađujuća i sezonska

U jednom od starih dvorišta Masarykove, šetnice koja povezuje Cvjetni trg i Hrvatsko narodno kazalište, pronaći ćete Nav – moderan restoran fokusiran na održivu hranu s Zero Waste, koji vodi i u kome stvara Tvrtko Šakota.

Kuhanje u Navu je kompetentno i otkačeno, jer sve ide izravno od kuhara, koji sam priprema hranu i poslužuje goste, tako da je iskustvo personalizirano i zabavno u isto vrijeme.

Interijer restorana je minimalistički, ali ugodan, s udobnim stolicama.

Nav prima 15 osoba, stoga je preporučljiva prethodna rezervacija. Usluga je dinamična.

Gault&Millau dao je Nav 3 kape, a Michelinov vodič ga opisuje kao kreativan i iznenađujući.

Što se poslužuje

Jelovnik se svježe sastavlja svaki dan, na temelju dostupnih namirnica i inspiracije kuhara. Ponekad svaki stol dobije različita jela, prema nahođenju kuhara.

Vinska karta je kratka, ali pažljivo sastavljena, s fokusom na biodinamička i organska vina koja slijede kuharov autorski pristup.

Nav se može sažeti kao personalizirano iskustvo kuhanja s mnogo interakcije s kuharom i kuhinjom, jer nije uključeno drugo osoblje. Jela koja možete probati u Navu potpuna su suprotnost svemu što možete pronaći u Zagrebu; uzbudljiva su, moderno, s puno fermentiranih sastojaka.

Originalnost recepata i prepoznatljivi potpis kuhara daju nevjerojatnu vrijednosti za novac.

Što su kušali naši kuhari

Naše Nav putovanje započelo je klicama divljih šparoga, čija je blaga gorčina bila nadopunjena gorkastim okusom boba. Ovo sparivanje funkcionira iznenađujuće

dobro i koristi zanemarenu nijansu okusa.

Kefir sa slatkom mladom mrkvom poslužio je za ispiranje i osvježenje nepca, prije nego što smo zaronili u složenost macaronsa sa zapaljenim povrćem.

Ovo jelo imalo je specifičnu slatkoću i neku vrstu kremoznosti uparene s gorkastim okusom pougljenjenih dijelova, prije nego prevlada slatkoća macarona. Impresivan čin balansiranja okusa.

Čili i ramen djelovali su kao dva kraja spektra, slani i jednostavan s jedne, agresivno ljuti s druge strane, da bi dosegli nevjerojatne visine gotovo iz ničega.

Ćevap kajmak bio je prijatno mastan, s malo soli i okusom vrhnja.

Lignje su bile slatke i mekane, mesnate i ukusne.

Čokolada s ciklom spaja nekoliko zemljanih nota, onu zrna kakaovca i skromnu ciklu, kako bi naglasila slatkoću svakog dijela ovog sparivanja i izvukla druge aromatične note.

Krug je zaokružen još jednim ispiranjem nepca, ovaj put kombinacijom kefira i lišća mrkve, koji su aromama dodali finu biljnu komponentu.

Svako je jelo zavrijedilo Michelinovu zvjezdicu – kad bi ih davali kuhinjama za jednog čovjeka, poput Nava.

Sljubljivanje vina odgovaralo je posluženim jelima.

Naše Nav iskustvo košta nas 150 eura po osobi, uključujući i sparivanja vina.

Od ponedjeljka do subote od 12 do 23 sata
Masarykova 11/1, Zagreb
Od ponedjeljka do subote od 12 do 23 sata
012029961
#navrestaurantzagreb
#navrestaurantzagreb
#michelinguide
#michelinguide
#newcroatiancuisine
#newcroatiancuisine
#personaldining
#personaldining
#tvrtkosakota
#tvrtkosakota
#DeliciousZagreb
#DeliciousZagreb
#VisitZagreb
#VisitZagreb