Tekka

Najfiniji japanski fusion i sushi u tajnom kutu Radničke ulice

Tekka nudi veliki izbor sushija i sashimija od biranih domaćih i uvoznih sastojaka uz vješto složenu vinsku kartu s vjerojatno najboljim omjerom cijene i kvalitete u Zagrebu.

Restoran se nalazi u poslovnom dijelu grada na donjem katu poslovne zgrade. Prostor je uređen minimalistički i u njemu prevladava crna boja. Glazba i pozadini je ugodna i nikad preglasna. Kuhinja je otvorena kako bi mogli vidjeti tko vam priprema hranu. Sve navedeno više je nego dovoljno kako bi Tekka bila ugodno mjesto za objed. Konobari su kvalitetno obučeni i većina ih radi ovdje od otvaranja restorana.

Chef Tomislav Pirš upravlja prilično velikim jelovnikom, sparujući internacionalne i lokalne namirnice u uravnoteženim, zanimljivim kombinacijama okusa i začina, koristeći uglavnom japanske tehnike kuhanja. Kuhanje u Tekki je kreativno, ali s velikim poštovanjem prema klijenteli koju poslužuju.

Tekka može primiti do 40 gostiju za ručak ili večeru.

Što se poslužuje

Jelovnik se sastoji od 5 salata, 6 predjela, 17 set sushi menija koje je kreirao chef, te malog (4 vrste ribe) i velikog (8 vrsta ribe) sashimi menija.

Gosti mogu birati između pojedinačnih rola: Hosomaki, Uramaki, Big Rolls i Tempura, kao i Tepanyaki japanski roštilj. Miso juha i lagana Dashi bistra juha s Udonom i Tom Yam Kungom upotpunjuju jelovnik.

Nakon wokova i rezanaca, dolazimo do Fusion dijela jelovnika, gdje chef iskazuje svoje umijeće i kreativnost kroz 9 predjela i 6 glavnih jela.

Nakon wokova i rezanaca, dolazimo do Fusion dijela jelovnika, gdje chef iskazuje svoje umijeće i kreativnost kroz 9 predjela i 6 glavnih jela.

Sva su jela dobro izbalansirana i nisu previše začinjena. Kuhinja brine o gostima ostavljajući im nekoliko minuta pauze između jela.

Koktel lista pokriva 8 klasika. Veliki je izbor alkoholnih pića i likera.

Vinska karta nije velika, ali je vrlo primjerena jelovniku. Ne njoj možete pronaći odgovarajući sparivanje ili zatražiti preporuku od konobara jer Tekka nudi i sake, vino od šljiva i rižino vino.

Michelin vodič Hrvatska ih preporučuje, Gault&Millau je Tekki darovao 2 kuharske kape, a Falstaff 1 vilicu.

Tekka ima vlastitu dostavu.

Što su kušali naši kuhari

Posjet Tekki započeli smo izborom sushi rolica i odmah smo bili impresionirani kvalitetom nigiri unagija koji je bio ukusan i mastan baš koliko treba. Druga rolica, uramaki s tempurom od kozica, bila je ugodno hrskava i ukusna, a kuhari su se zaista iskazali odmjerenom i ugodnom ljutinom tuna uramakija.

Zatim smo probali goveđu gyozu s mladim lukom, čili uljem i đumbirom, koja je okusom bila savršena, no nedostajalo je mrvicu masnoće i vlage u nadjevu.

Tempura od rakova s mekom ljuskom i chilly majonezom bila je hrskava i izvrsno se slagala sa sokom od limete.

Za naše treće jelo odabrali smo klasični Tori Teriyaki, piletinu prženu u umaku od sezama i soje s đumbirom.

Završni tanjur, odrezak lososa sa sezamovim maslacem i nori algom, nas je iznenadio harmonijom mirisa i začina, pokazujući ruku i koncept kuhara. Šparoge, cherry rajčice, bok choy, shiitake, slatko-kiselkasti čili umak – sve je dobro funkcioniralo.

Uz sushi smo popili nježno japansko Asahi pivo, a konobar nam je preporučio vino.

Sve, hrana i piće, izašlo nas je nešto manje od 100 eura.

Od ponedjeljka do subote od 11:00 do 00:00 Nedjeljom zatvoreno
Radnička cesta 37b, Zagreb
Od ponedjeljka do subote od 11:00 do 00:00 Nedjeljom zatvoreno
01 6389 398
#restorantekka
#restorantekka
#tekkazagreb
#tekkazagreb
#japaneserestaurant
#japaneserestaurant
#sushilovers
#sushilovers
#tasty
#tasty
#DeliciousZagreb
#DeliciousZagreb
#VisitZagreb
#VisitZagreb