Kruška – princeza jeseni
Poširana kruška uz kremu Chantilly od mascarponea, s medom i orasima
Posjetili smo Roberta Bašića, jednog od najboljih slastičara u Zagrebu. S nama je podijelio recept za desert s kruškom koji s lakoćom možete pripremiti u svojem domu.
Vrijeme pripreme: 45 min
Za 4 osobe
Sastojci:
Za kruške:
4 kruške
250 ml malvazije
500 ml vode
125 g šećera
0,5 g šafrana
½ limuna
Za kremu Chantilly od mascarponea:
250 g mascarponea
125 g slatkog vrhnja
25 g šećera u prahu
½ mahune vanilije
U istučeno slatko vrhnje dodajte mascarpone, šećer i sjemenke iz mahune vanilije te dobro izmiješajte.
Za med i orahe:
50 g oraha
50 g pekan oraha
100 g meda
Tostirajte obje vrste oraha i pomiješajte ih s medom.
Priprema:
Oguljene kruške poširajte na laganoj vatri u vodi, šećeru, malvaziji i začinima dok ne omekšaju. Ohladite i poslužite uz kremu Chantilly od mascarponea te med i orahe.