Kruška – princeza jeseni

Poširana kruška uz kremu Chantilly od mascarponea, s medom i orasima

Posjetili smo Roberta Bašića, jednog od najboljih slastičara u Zagrebu. S nama je podijelio recept za desert s kruškom koji s lakoćom možete pripremiti u svojem domu.

Vrijeme pripreme: 45 min

Za 4 osobe

Sastojci:

Za kruške:

4 kruške

250 ml malvazije

500 ml vode

125 g šećera

0,5 g šafrana

½ limuna

Za kremu Chantilly od mascarponea:

250 g mascarponea

125 g slatkog vrhnja

25 g šećera u prahu

½ mahune vanilije

U istučeno slatko vrhnje dodajte mascarpone, šećer i sjemenke iz mahune vanilije te dobro izmiješajte.

Za med i orahe:

50 g oraha

50 g pekan oraha

100 g meda

Tostirajte obje vrste oraha i pomiješajte ih s medom.

Priprema:

Oguljene kruške poširajte na laganoj vatri u vodi, šećeru, malvaziji i začinima dok ne omekšaju. Ohladite i poslužite uz kremu Chantilly od mascarponea te med i orahe.

#DeliciousZagreb
#DeliciousZagreb
#VisitZagreb
#VisitZagreb