Zlatni zapečeni zagorski štrukli

Ako ste se nedavno počastili štruklama, autentičnom zagrebačko-zagorskom delicijom od svježeg sira, i htjeli bi njima iznenaditi goste ili ukućane, kuhar iz Okrugljaka vam ovdje otkriva svoj recept.

Uživajte u pripremi i dobar tek.

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 60 minuta

Sastojci:

Za tijesto:

400 g brašna

1 jaje

20 g maslaca

0,1 dl ulja

sol

Za nadjev:

500 g svježeg kravljeg sira

4 jaja

5 g soli

5 dl vrhnja za kuhanje

Priprema:

Prosijte brašno, formirajte stožac i na vrhu u brašnu napravite udubinu. Dodajte jaja i rastopljeni ohlađeni maslac. Mijesite rukama dok se u tijestu ne naprave mjehurići pa tijesto premažite uljem i prekrijte vlažnim kuhinjskim ubrusom.

Ostavite stajati 20 minuta, pa zatim tijesto razvaljajte i rukama raširite po stolnjaku posutom brašnom. Što tanje razvučete, to će štrukle biti ukusnije.

Procijedite sir, pa dodajte jaja i sol. Miješajte dok se smjesa ne ujednači. Na razvučeno tijesto ravnomjerno rasporedite nadjev i zarolajte. Dobivenu roladu režite rubom tanjurića na 8 dijelova.

Štrukle kuhajte u kipućoj slanoj vodi 10 minuta. Kuhane štrukle u prikladnoj posudi prelijte vrhnjem i pecite u ugrijanoj pećnici 15 minuta na temperaturi od 220 ⁰C dok ne postanu zlatnožute

#okrugljakzagreb
#okrugljakzagreb
#DeliciousZagreb
#DeliciousZagreb
#VisitZagreb
#VisitZagreb