Tori

Zapadnozagrebačko svetište azijskih rezanaca, parenih peciva i ramena

Tori ima malenu terasu skrivenu u stražnjem dijelu stambenog bloka, iza kvartovskog kafića. Cijeli prostor ima tek 4 visoka stola za sjedenje na terasi, s 3 mjesta za šankom i još 3 mjesta u izlogu.

Interijer je ukrašen manga i anime likovima. Pribor za jelo gosti uzimaju sami iz male drvene kutije u kojoj se nalaze štapići i vilice. Čaše i šalice su plastične, a zdjele i tanjuri ručno izrađeni od porculana u japanskom tradicionalnom stilu.

Nema konobara, poslužuju vas kuhari. Volite li izbliza doživjeti pripremu svoje hrane, preporučujemo da sjednete za šank.

Što se poslužuje

Jelovnik se sastoji od 3 predjela, 4 jela od riže, 2 vrste rezanaca, 2 ramena i 2 vrste deserta.

Za početak, možete dobiti dvije vrste gyoza ili pecivo kuhano na pari s nadjevom od jastoga. Od jela na bazi riže nude se pohana katsu piletina, Tuna i jastog Poke, Pržena korejska piletina i Kung Pao ili vam svinjska potrbušina. Rezanci dolaze u stilu Beef Teriyaki i Dan Dan.

Rameni su TanTanMen i Shrimp Laksa. Okusi su vješto izbalansirani između atraktivnih začina i namirnica. Deserti su iz lokalne zanatske slastičarnice Le Kolač ili izbor mochi sladoleda vlastite proizvodnje.

Lista pića je kratka i dovoljna. Birate između 4 lokalna craft piva proizvođača Zmajsko i Varionica, u rasponu stilova od pale alea do stouta. Uvozna piva su tajlandkska Singha, i japanski Sapporo za tradicionaliste, te Heineken. Od vina tu je Graševina ili Merlot Belje poslužen u malim bocama.

Ako žudite za autentičnom azijskom uličnom hranom, Tori je dostupan na Woltu.

Što su kušali naši kuhari

Odlučili smo se za pareno pecivo (bun) s nadjevom od jastoga punjeno surimi majonezom, tobikom, krastavcima. crnim sezamom i mrvljenim lukom na vrhu. Uravnoteženo, puno okusa i velika porcija za azijske standarde.

Zatim smo probali TUNA & LOBSTER POKE, šarenu zdjelu koja se sastoji od ukiseljenog povrća, marinirane sirove tune, edamame zrna soje, Goma wakame alge, mladog luka, ukiseljenog đumbira, daikon rotkvice i sriracha majoneze na podlozi od sushi riže. Šareno je, koliko i ukusno, a vi birate kojim redoslijedom ćete uživati u ovom jelu.

Za kraj smo odabrali Yuzu Cheesecake - oblak iznenađenja od sira i citrusa. Torte od sira obično su blažeg okusa, ali s yuzuom, ili japanskim limunom, rezultati su bili na trpko-citrusnoj strani u rasponu od ljutkastog limuna do gorkog grejpa i slatke naranče. Iznenađujuće osvježavajuće i aromatično.

Popili smo jedno Singha Thai pivo i jedan Heineken iz Nizozemske.

Račun za jednu osobu s pićem iznosio je 29 eura

Od ponedjeljka do nedjelje od 15:00 do 22:00
Trg Ivana Kukuljevića 5, Zagreb
Od ponedjeljka do nedjelje od 15:00 do 22:00
099 380 2657
#toristreetfood
#toristreetfood
#zagreb
#zagreb
#asianstreetfood
#asianstreetfood
#ramen
#ramen
#gyoza
#gyoza
#DeliciousZagreb
#DeliciousZagreb
#VisitZagreb
#VisitZagreb